En enkel og lækker opskrift på en klassisk chokoladekage, der er perfekt til en hurtig dessert eller hyggestund. Kagen er nem at lave og kræver kun få ingredienser – men resultatet bliver en fugtig, intens chokoladekage, der smelter på tungen.
Ingredienser:
- 150 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- Saften og skallen fra 2 usprøjtede citroner
- 1 dl mælk
Citron-glasur:
- 150 g flormelis
- Saften fra 1 citron
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn), og smør en springform (ca. 22 cm i diameter) eller en anden bageform.
- Pisk smør og sukker sammen, indtil det bliver let og luftigt.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg, indtil massen er jævn.
- Riv citronskallen fint og pres saften ud af citronerne. Tilsæt citronskal og saft til dejen og rør det godt sammen.
- Bland mel og bagepulver i en skål, og sigt det i dejen skiftevis med mælken. Vend forsigtigt dejen sammen, indtil den er ensartet.
- Hæld dejen i den smurte form og glat overfladen.
- Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når du stikker den i midten af kagen.
- Lad kagen køle af i formen i nogle minutter, inden du tager den ud og lader den køle helt af på en bagerist.
Glasur:
Fordel glasuren over den afkølede kage og lad den sætte sig, inden kagen serveres.a pynt.
Bland flormelis og citronsaft sammen, indtil glasuren er glat og jævn.
Kagen er klar til servering – frisk, saftig og med et dejligt pift af citron!